אהלן חברים, מדריך זה פורסם בקהילת הומיז ישראלים בסן פרנסיסקו.

הורידו והצטרפו לקהילה

download from Apple App Store
download from Google Play
Homeis
Homeis published a new  guide

להיות אזרח או לא להיות אזרח...

מדריכים
משפטי ופיננסי
Israel

לקבל את ההחלטה להפוך להיות אזרח ארה״ב היא אחת החשובות שתוכלו לקבל בזמן שאתם גרים בארה״ב. אתם מראים את התחייבותכם לארצות הברית והנאמנות שלכם לחוקה שלה על ידי קבלת החלטה זו ובתמורה תקבלו את כל ההטבות והזכויות שניתנות כחלק מהמעמד של אזרח ארה״ב. התאזרחות בארה״ב כרוכה בהסכמה להישבע נאמנות לארה״ב ולוותר על נאמנותכם לכל מדינה אחרת ולתמוך ולהגן על ארה״ב והחוקה שלה. כתושב קבע, יש לכם את רוב הזכויות שיש לאזרח, אך יחד עם זאת ישנן כמה סיבות שבגללן תרצו להפוך להיות אזרחים, כגון:


  • הצבעה בבחירות
  • לשרת בחבר מושבעים פדרלי, שהיא אחריות חשובה של אזרחי ארה״ב
  • להחזיק בדרכון אמריקאי בעת נסיעות ולקבל עזרה מהממשל האמריקאי, במקרה צורך
  • להביא את המשפחה שלכם לארה״ב באופן קבוע
  • קבלת אזרחות לילדים שנולדו במדינות אחרות
  • זכאות להגיש מועמדות לעבודות פדרליות
  • להפוך להיות נבחר ציבור
  • תושבות קבע ללא תנאים: הזכות לתושבות אינה יכולה להישלל מאזרח אמריקאי
  • זכאות למלגות ומענקים פדרליים
  • זכאות לקבלה של מספר הטבות פדרליות


תוכלו להפוך להיות אזרחי ארה״ב ברגע הלידה, או לאחריה אם תעמדו במספר תנאים.

כדי להפוך להיות אזרח ברגע הלידה עליכם:



  • להיוולד בתוך גבולות ארה״ב

או



  • שאחד משני ההורים שלכם היו אזרחי ארה״ב בזמן הלידה (במידה ונולדתם שלא בארה״ב)

כדי להפוך להיות אזרח לאחר הלידה עליכם:



  • להגיש בקשה לאזרחות ״נגזרת״ דרך ההורים שלכם (במידה והם אזרחי ארה״ב)
  • באמצעות תהליך התאזרחות


אזרחות המתקבלת באמצעות תהליך ההתאזרחות, שהיא השיטה העיקרית לקבלת אזרחות ארה״ב, היא כמעט אותו הדבר כמו קבלת אזרחות דרך לידה. יחד עם זאת, ישנן מספר הגבלות כגון: רק אזרחים מלידה יוכלו לשרת כנשיא ארה״ב, ואזרחים שלא מלידה יכולים לשרת כסנטורים או נציגים פדרליים רק לאחר מספר שנים שקבוע בחוק.

במידה ואתם עומדים בתנאי בסיס אלו, תוכלו להגיש בקשה להתאזרחות:

ישנה אפשרות שאתם רשאים לקבל חריגה מסוימת במידה ו:


  1. תושבות מתמשכת: לתקופת התושבות, ישנם כמה חוקים הקשורים באם קיבלתם את תושבות הקבע (הגרין קארד) שלכם דרך נישואים לאזרח/ית ארה״ב או בדרך אחרת. אם דרך נישואים, תצטרכו להיות תושבי קבע שומרי חוק למשך 3 שנים. לכל השאר תצטרכו להיות תושבי קבע שומרי חוק למשך 5 שנים.
  2. נוכחות פיזית וזמן בארה״ב: ספרו את מספר הימים המדויק בו הייתם מחוץ למדינה לפני שתגישו את הבקשה שלכם, זה יחסוך לכם זמן וכסף. כדי להגיש בקשה תחת חוק ה3 שנים חובה עליכם להיות נוכחים בתוך גבולות ארה״ב לתקופה מינימלית של 18 חודשים, כשבמהלך תקופה זו לא הייתם מחוץ לארה״ב יותר מ6 חודשים. כדי להגיש בקשה תחת חוק ה5 שנים חובה עליכם להיות בתוך גבולות ארה״ב תקופה מינימלית של 30 חודשים ושלא נשארתם מחוץ לגבולות ארה״ב יותר מ6 חודשים. בנוסף, עליכם להראות הוכחות שנכחתם פיזית באותו אזור שגרתם בארה״ב לתקופות של לפחות 3 חודשים.
  3. אופי ומוסר טובים: יש להראות שנהגתם בצורה חוקית ומתקבלת ולדווח אפילו על ההפרה הכי קטנה. במידה וביצעתם פשעים כגון נהיגה בשכרות, הימורים לא חוקיים, זנות וכו׳, לעולם לא תוכלו להפוך להיות אזרחים ורוב הסיכויים שתגורשו מהמדינה.
  4. כישורי השפה האנגלית: אלא אם אין באפשרותכם לקרוא, לכתוב או לדבר מבחינה גופנית בעקבות נכות כגון חירשות או עיוורון, או שאתם סובלים מנכות התפתחותית או מחלת נפש, עליכם לדעת לדבר אנגלית באופן בסיסי בצורה שוטפת.
  5. ידע חוקתי: עליכם לדעת על ההיסטוריה ושיטת הממשל של ארה״ב ובנוסף להבין ולקבל את עקרונות החוקה של ארה״ב.

 



  • הועסקתם בחו״ל בקטגוריות מסוימות
  • יש לכם ניסיון בשירות צבאי העונה על הקריטריונים
  • אתם בן/בת זוג, ילד או הורה של סוג מסוים של אזרחי ארה״ב.

תהליך ההתאזרחות כולל כמה שלבים וצורך בהגשת מספר טפסים שונים. אם אתם בגיל 18 ומעלה ורוצים להפוך להיות אזרחים, כדאי שתשיגו את טופס M-476 – מדריך להתאזרחות. מדריך זה מכיל מידע חשוב על התנאים והדרישות להתאזרחות. בנוסף, גם מתוארים הטפסים השונים אותם תצטרכו כדי להתחיל בתהליך ההתאזרחות. כדי לבדוק את זכאותכם להגיש בקשה להתאזרחות, בקרו במרכז המשאבים להתאזרחות בכתובת www.uscis.gov/citizenship. השתמשו בטופס

N-400, בקשה להתאזרחות, כדי להגיש את הבקשה שלכם. יש צורך בתשלום המתלווה בהגשת בקשה שכזו. כדי להשיג כל אחד מהטפסים הללו בקרו באתר רשות ההגירה האמריקאית בכתובת www.uscis.gov, או התקשרו לקו הטפסים של רשות ההגירה בטלפון 1-800-870-3676


Adar Magen
1Saved
הגיבו
שתפו
30