בית
קח/תן
נדל״ן
עבודות
רשימות
מדריכים
קבוצות
ארועים

אהלן חברים, מדריך זה פורסם בקהילת הומיז ישראלים בניו יורק.

הורידו והצטרפו לקהילה

download from Apple App Store
download from Google Play
Nitzan Levy
Nitzan Levy published a new  guide
Edited
איך ***לחדש*** דרכון ישראלי

להלן הדברים שצריך על מנת לחדש דרכון ישראלי בניו יורק:

  1. להוריד ולמלא את טופס הבקשה לדרכון חדש כאן: http://mfa.gov.il/MFA_Graphics/MFAHEB%20Gallery/2010/nipuk_darcon.pdf

2. להביא את הדרכון הישן.

3. להביא שתי תמונות פספורט עדכניות על רקע בהיר. בקומת השירות יש מכונת ״פוטו רצח״ שמנפיקה 4 תמונות ב-$5 בלבד (מזומן בשטרות של $1 או $5).

אני הצטלמתי ב-CVS ב-$15 וקיבלתי רק 2 תמונות - כפרות.

4. לגשת לקונסוליה בכתובת 800 2nd Ave New York, NY

5. הקונסוליה פתוחה בימים שני עד שישי בין 9 בבוקר ועד 12 בצהריים למעט בימי חגים ישראלים וחגים אמריקאיים - מומלץ לבדוק באתר הקונסוליה ליתר ביטחון

6. עלות החידוש $76. ניתן לשלם בכרטיס אשראי בלבד בקופה שבמקום.

7. הדרכון יהיה מוכן לאיסוף בקונסוליה בתוך כשלושה שבועות - בכל מקרה יגידו לכם במקום מתי. לחילופין - ניתן לבקש שישלח בדואר בעלות של $13.

בהצלחה!

Noa Fenigstein
Daniella Rilov
Einat Alpert
Shahar Ben-David
23Saved
הגיבו
שתפו
27741
Ran Harnevo

איזה יופי של פוסט, ניצן. מכתב את הקונסוליה הישראלית. כיף!

Like
Reply
2 Likes
עידו סימן-טוב
תודה רבה! עוזר מאוד! שאלה - זה משנה על איזה סטטוס אתה פה או שלא משנה מה אם הדרכון שלך עומד להיות לא בתוקף אתה יכול לחדש?
Like
Reply
1 Like
Dana Sinay
לא משנה הסטטוס פה. לא בודקים אותו. כן בודקים מתי היית בפעם האחרונה בארץ כי יש לזה השלכות
Like
Reply
עידו סימן-טוב

Dana Sinay ואם לא הייתי ולא מתכנן להיות בקרוב אז אי אפשר לחדש את הדרכון???

Like
Reply
Dana Sinay

עידו סימן-טוב יש כל מיני משתנים. עדיף לבדוק ישירות עם המחלקה הקונסולרית במייל Operator@newyork.mfa.gov.il אחרי 10 שנים, צריך להראות כרטיס טיסה או שמנפיקים תעודת מעבר חד פעמית , שניתן להשתמש בה רק בטיסה ישירה לישראל, ואז לחדש בארץ את הדרכון. אבל בכל מקרה, הייתי בודקת במייל שכתבתי לפני הכל.

Like
Reply
עידו סימן-טוב

Dana Sinay תודה רבה! אבדוק איתם גם. ועברו כמעט 9... אז עדיין פחות מ10.

Like
Reply
1 Like
Nitzan Levy

אין לי מושג, רק שיתפתי מנסיוני. שווה לשאול את הקונסוליה הישראלית. מבחינת ההגיון - לא נראה לי שמעניין את מדינת ישראל על איזה סטטוס אתה כל עוד אתה לא מכניס אותה לעניין הזה (כי נעצרת על ידי שלטונות ההגירה או משהו בסגנון). זה עניין פנימי של מדינת ישראל להחליף לך דרכון.

Like
Reply
1 Like
עידו סימן-טוב

Nitzan Levy הבנתי. אחלה תודה אני אבדוק איתם גם ליתר ביטחון

Like
Reply
Daniella Rilov
מעולה ניצן !
Like
Reply
Dov Goodman
מפסח לפני 3 שנים לא הייתי בארץ. געגועים! תודה על ההדרכה, באמת צריך לחדש את הדרכון למקרה של הקפצה.
Like
Reply
Liat Tabib
את אלופה, בול מה שהייתי צריכה! תודה🌷
Like
Reply
1 Like
Tal Tassa
תודה! כמה זמן לפני שהדרכון פג תוקף אפשר לחדש?
Like
Reply
Dana Sinay
שנה לפני שפג התוקף. כעיקרון, דרכון חייב להיות חצי שנה בתוקף לפי חוקי התעבורה האווירים, כשאתה עולה על טיסה.
Like
Reply
Nitzan Levy

Tal Tassa אני לא יודעת. מתייגת את הקונסוליה הישראלית

Like
Reply
Liat Tabib
מישהו יודע מה קורה אם הדרכון שלי מזמן פג תוקף???
Like
Reply
Nitzan Levy

Liat Tabib לא נראה לי שאמורה להיות בעיה... אבל אני חוזרת ואומרת - המדריך משתף את החוויה האישית שלי בחידוש דרכון בצורה הכי רגילה שיש (מידע שהלוואי והיה לי לפני שהלכתי לקונסוליה...) הכי טוב זה לפנות להקונסוליה הישראלית - הם האוטוריטה.

Like
Reply
Dana  Yabrov
אוייש תודה רבה רבה ... אלופה את!👏🏻👏🏻👏🏻(שאלה, האם חייבים להראות כרטיס טיסה לארץ אבל, יחד עם הבקשה? תודה)
Like
Reply
Nitzan Levy
ממש לא...
Like
Reply
Dana  Yabrov

Nitzan Levy תודה אבל זה מה ששמעתי שהם כן מבקשים...

Like
Reply
Dana Sinay

Dana Yabrov זה רק במקרה שלא ביקרת בארץ בעשר השנים האחרונות

Like
Reply
1 Like
Dana Sinay
מוסיפה גם שמי שלא בוער לו, יכול גם לשלוח את הטפסים דרך הדואר ולקבל את הדרכון בדואר. ואם זה דרכון לקטין (מתחת לגיל 17) אז חובת נוכחות הקטין עם ההורים ולא ניתן בדואר
Like
Reply
Dana  Yabrov
תודה רבה לך דנה... 😊😘
Like
Reply
1 Like
Keren Sontz
מישהו יודע מה הפרוצדורה לחדש את זה דרך הדואר? דרך אגב הדרכון שלי כבר פג תוקף האם זו בעיה?
Like
Reply
יוסף בן שמעון
תודה רבה הפוסט הזה הוסבר בצורה מאוד ברורה
Like
Reply
Keren Ashram
תודה רבה על הפוסט. אני מניחה שיש סכום נוסף למי שויתר על תושב חוזר. מי שיודע משהו על זה.....?
Like
Reply
Ran Harnevo
לא נראה לי שזה קשור. סכום אחד לכולם.
Like
Reply
Ella  Kuperman
שאלה - האם יש תהליך מקוצר לקבלת הדרכון תוך פחות משלושה שבועות?
Like
Reply