אהלן חברים, מדריך זה פורסם בקהילת הומיז ישראלים בניו יורק.

הורידו והצטרפו לקהילה

download from Apple App Store
download from Google Play
post main

כל מה שרצית לדעת על גרין קארד

גרין קארד, הידוע בעבר ככרטיס תושב קבע בארה״ב (טופס USCIS I-551) הוא כרטיס זיהוי המראה על מצב ההגירה שלכם והאם אתם מורשים לגור ולעבוד בארה״ב. הוא מעיד על כך שאתם תושבי קבע, אך אחזקתו אינו עושה אתכם אזרחי ארה״ב. יחד עם זאת, זהו הצעד הראשון כדי להפוך להיות אזרח, מכיוון ואתם חייבים לקבל כרטיס זה לפני שתוכלו להגיש בקשה להתאזרחות. מעבר לזכות לגור ולעבוד בארה״ב, הגרין קארד שלכם ייתן לכם זכויות מסוימות כגון לצאת ולהיכנס מהמדינה בצורה חופשית כל עוד אתם נשמעים לכללים ותנאים מסוימים המגיעים עם אחזקתו.


ישנן כמה דרכים שונות בהן תוכלו להפוך להיות מחזיקי גרין קארד:


חסות על ידי בן משפחה בארה״ב

חסות על ידי מעסיק המציע משרה קבועה או דרך יזמות אישית

הגרלת הגרין קארד


בנוסף, במקרים מסוימים תוכלו להיות זכאים להגיש בקשה בשביל עצמכם ללא חסות, זו נקראת בקשה עצמית.


כדי להיות זכאים לגרין קארד, עליכם לעמוד בתנאים הבאים:


עליכם להיות שייכים לאחת מקטגוריות ההגירה המתוארות בחוק ההגירה וההתאזרחות (Immigration and Nationality Act)

עליכם להחזיק בבקשת הגירה מאושרת (מלבד מקרים חריגים)

ישנה ויזת הגירה שזמינה לכם באופן מיידי

אתם יכולים להיכנס לארה״ב


בכל שנה, כ50,000 ויזות מהגרים מונפקות דרך תכנית ויזת מגוון (DV) הידועה גם כהגרלת הגרין קארד. ויזות אלו ניתנות לאנשים שנולדו במדינות עם שיעור הגירה נמוך לארה״ב. מועמדים המשתתפים בהגרלה זכאים אך ורק לפי ארץ לידתם ולא לפי אזרחותם. במידה ונבחרתם, נשמרת לכם ההזדמנות להגיש בקשה לתושבות קבע ובמקביל להגיש בקשה לבן/בת הזוג וילדיכם שאינם נשואים ומתחת לגיל 21. לאחר שתוכרזו כזוכים ובמידה ותעמדו בתנאי הקבלה, תקבלו ויזת הגירה על דרכונכם שחייבת להיות מונפקת עד או לפני שישה חודשים מיום הכניסה לארה״ב. בנוסף, תקבלו חותמת על הויזה לכם כהוכחה המאפשרת כניסה חוקית לתחומי ארה״ב. מיד לאחר מכן תוכלו לגור ולעבוד בארה״ב. הגרין קארד שלכם יגיע בדואר כמה חודשים לאחר מכן.


במידה והחלטתם להגיש בקשה עצמית ולא נשארתם מעבר לתאריך העזיבה שלכם בדו״ח הכניסה-יציאה שלכם (טופס I-94), הצעד הבא שלכם הוא להגיש בקשה לשינוי מצב חוקי (Change of Status). תמלאו טופס I-485 שאותו ניתן למצוא באתר האינטרנט של רשות ההגירה האמריקאית. ודאו שאתם קוראים את הוראות הטופס היטב ומגישים את כל ההוכחות והמסמכים הדרושים. לאחר שהטופס שלכם יתקבל רשות ההגירה האמריקאית תבקש ממכם להגיע באופן אישי למרכז תמיכה בבקשות הגירה, שם תצולמו, ילקחו ממכם טביעות אצבע ותבוצע עליכם בדיקת רקע כדי לוודא שאתם אכן זכאים לקבל גרין קארד. לאחר מכן, תקבלו הודעה שאתם צריכים להתייצב לראיון במשרדי רשות ההגירה כדי לענות על שאלות תחת שבועה לגבי הבקשה שלכם. לאחר השלמת התהליך, רשות ההגירה תיצור עמכם קשר כדי להודיע לכם על החלטתם בנוגע למצב הקבע שלכם. 


כרטיס גרין קארד בארה״ב תקף לתושבי קבע לתקופה של 10 שנים ולתושבים על-תנאי לשנתיים. לאחר שפג תוקפן של כל אחת מתקופות אלו, יש לכם את הזכות לחדש או להחליף את הכרטיס. תהליך הבקשה יכול לקחת מספר שנים ומצריך תהליך בן שלושה שלבים, הכולל הגשת ועיבוד בקשתכם, לפני שיונפק. במהלך תהליך הבקשה תוכלו לקבל שני אישורים חשובים: אישור עבודה ואישור לכניסה ויציאה מארה״ב. בעבר מעמדם של תושבי קבע כשנכנסו מחדש לארה״ב לאחר שהייה בחו״ל נבדק רק במידה ואינם תושבים והיו יכולים לבקש מכם אמצעי זיהוי אחרים כדי להוכיח את מעמדכם החוקי עבור כניסה לארה״ב. כיום, חובה על כל תושב קבע בכל גיל לשאת את תעודת תושב הקבע שלו בכל זמן כדי להציג אותה לפי בקשת נציג ההגירה. במידה ואין בידכם את התעודה, זוהי הפרה של חוק ההגירה וההתאזרחות ועבירה זו יכולה לגרום לכך שתקבלו קנס של עד 100 דולר ו/או עד 30 ימים בכלא.


בנוסף לכך, רשויות ארה״ב שומרות לעצמן את הזכות לשלול את הזכות לתושבות קבע אם התושב ביצע עבירה שבגינה ניתן לבצע גירוש מהמדינה. סיבות נוספות לשלילת תושבות קבע כוללות: אם ביליתם למעלה מ365 ימים מחוץ לגבולות ארה״ב ללא קבלת אישור מיוחד לכך לפני שעזבתם, במידה וכרטיס התושבות שלכם הושג במרמה, ואי הגשת דו״ח מס הכנסה במהלך שהות מחוץ לארה״ב. אי חידוש של כרטיס תושבות קבע אינו תוצאה ישירה לאיבוד מצב התושבות מלבד תושבים על-תנאי. מומלץ לחדש את כרטיסכם בזמן מתוך כך שהוא יכול לשמש כאישור לנסיעות ועבודה. יחד עם זאת, אין קנסות או עלויות נוספות לחידושים מאוחרים. במידה ונשללה תושבות הקבע שלכם, מצופה מכם לצאת מגבולות ארה״ב באופן מיידי או שאתם מסתכנים בגירוש שלא מרצון. במקרים מסוימים, במידה וגורשתם, תוכל להיכנס ל״רשימה השחורה״ וזכותכם להיכנס לארה״ב תישלל ל3 שנים, 7 שנים ולפעמים אף לכל משך חייכם.

הגיבו
5 תגובות